Menu Sluiten

COUNSELING & COACHING

Coaching

Counseling en coaching zijn beproefde manieren om jou te helpen inzichten te krijgen in je eigen ontwikkelingsproces en/of problematiek, zodat je zelf verder kunt op jouw levenspad. Ik gebruik deze methoden regelmatig als aanvulling op healings en readings.

Vertrouwen
Soms is het nuttig om meer inzicht te krijgen in (de achtergrond van) jouw vraag of klacht. Dan kan een gesprek een mooie aanvulling zijn. Ik probeer altijd op een zodanige manier met je om te gaan, dat je voelt en ervaart dat je mij kunt vertrouwen. Ik accepteer je precies zoals je bent. Met alle gevoelens en gedachten en ervaringen die je met je meedraagt. Ook in die dingen waar jij jezelf voor schaamt, of die anderszins ongemakkelijk voor je zijn, zal ik je accepteren.

Pas dan kun jij je voldoende veilig voelen om alles wat er in je leeft ook naar het oppervlak te brengen. En dat is de plek waar jij er zicht op kunt krijgen en inzicht in dat wat er bij jou speelt.

Vaak luister ik vooral en stel ik af en toe een vraag, zonder dat ik met adviezen kom of oordelen over de situatie. Ik stel vragen om jou te helpen je eigen antwoorden te vinden. Deze manier van werken (counseling) is de basis.

Maar er zijn ook situaties waarin je behoefte hebt aan idee├źn, mogelijkheden of adviezen. In zo’n situatie kan ik je begeleiden om in actie te komen of een plan op te stellen voor wat je wilt bereiken. Samen bekijken we of je deze vorm van begeleiding┬á (coaching) nodig hebt of niet. In alle gevallen is mijn inspanning er op gericht, jou zo snel als mogelijk/verantwoord weer helemaal zelf verantwoordelijk te laten zijn voor je eigen leven, zonder dat je mij of andere hulpverleners daarbij nodig hebt. Hoe lang dat duurt is bij iedereen verschillend.

Spirituele begeleiding vanuit een holistische benadering
Als spiritueel coach help ik je om tegenslagen om te zetten in gebeurtenissen die jou uitdagen je bewustzijn te verruimen.
Lees er hier meer over.