Menu Sluiten

Natuurlijke pijnstilling bij chronische pijn

Natuurlijke pijnstilling

Pijn – en zeker chronische pijn – is heel ingrijpend in je leven. Soms neemt de pijn je zo in beslag dat het lastig is om er af en toe afstand van te kunnen nemen en nog te kunnen genieten. Vaak is behandelen voor de reguliere geneeskunde moeilijk en krijg je slechts medicatie voor pijnstilling, met alle bijwerkingen die daarbij horen. Dan kan een complementaire behandeling zeker iets toevoegen. 

Mindset
Een andere manier van omgaan met de pijn, of een andere manier van denken, kan bijdragen aan het verminderen ervan. Ook energetische healing en meditatie kan bijdragen aan het verminderen van de (beperkingen door de) pijn.

Maar dat is nog niet altijd (meteen) voldoende. Gelukkig zijn er dan ook natuurlijke middelen die helpen bij het verminderen van je pijn. Natuurlijke pijnstillers werken heel anders dan chemische en kennen geen bijwerkingen van betekenis. Voorbeelden van middelen die aansluiten bij het natuurlijke helingsvermogen van ons lichaam zijn: palmitoylethanolamide, alfa-liponzuur (veel merknamen), Boswellia preparaten en kurkumapreparaten. Ook wietolie werkt vaak pijnverlichtend – dit wordt niet voor niets ook steeds vaker gebruikt binnen de reguliere geneeskunde bij chronische en acute pijn.

Hier kun je meer lezen over de vier eerstgenoemde middelen.

Wietolie
Aan de heilzame werking van wietolie, die veel meer doet dan alleen pijn stillen, zal ik een volgend artikel wijden.

Geplaatst inGezondheid, Gezondheidstip

Related Posts

Geef een reactie