fbpx
Menu Sluiten

MARMATHERAPIE

Marmatherapie 2

Marmatherapie is een duizenden jaren oude, zeer krachtige behandeling uit de Ayurveda, bedoeld om blokkades en emoties die in je lichaam opgeslagen zitten, los te maken en af te voeren. (De Ayurveda is een belangrijk onderdeel van de eeuwenoude Vedische wetenschap uit India. Het woord betekent: ‘levenskunst’; het is in feite dé geneeskunde die sinds jaar en dag in India wordt beoefend.)

Marma-punten zijn (knoop)punten van levensenergie (‘prana’) in het lichaam. Een Marmabehandeling houdt in dat een aantal van deze punten wordt gemanipuleerd met zachte of wat steviger druk van mijn handen en vingers. De punten zijn verbonden met de weefsels en organen in je lijf en de manipulaties hebben daar dan invloed op. Volgens sommigen verbinden deze punten je lichaam ook met de kosmische energie.
In de visie van de Ayurveda moeten emoties, net als voedsel, worden verteerd (wij zouden zeggen verwerkt) alvorens te worden afgevoerd. Pas dan raak je ze kwijt. Marmatherapie stimuleert het emotionele verteringsproces en helpt je daarmee om diepe, vastzittende emoties los te maken en te kunnen verwerken (verteren en afvoeren).

In een behandeling maak ik energetisch contact met jou via deze Marampunten en zo stem ik jou af op de universele levensenergie. Je zult de kracht van deze energie ervaren tijdens en/of na de behandeling. 

Enkele Marma-punten.

Marmatherapie is een prachtige aanvulling op zowel de polariteitstherapie – die zelf ook grotendeels voortkomt uit de Ayurveda – als op de healings die ik geef. Het maakt ook voor een deel counseling (dus praten overwat er aan de hand is) overbodig. De (oude) vastzittende emoties worden namelijk op een heel andere manier aangezet tot verteren. Je kunt tijdens of kort na de behandeling soms nog wel iets merken van de losgekomen emoties, maar meestal is het niet nodig om je er volledig bewust van te worden, om erover te praten, e.d. Gewoon goed drinken en op tijd naar de wc gaan, dan worden ze ‘vanzelf’ afgevoerd.

Dat kan soms z’n voordelen hebben, zeker bij oude, diep zittende trauma’s, waarbij juist het proces van herbeleven tijdens counseling zo intens kan zijn.