ENERGETISCHE HEALING

Meditatietraining

Praktische informatie

  • We werken in kleine groepen van 6 tot 12 deelnemers.
  • Een training gaat alleen door bij voldoende belangstelling. Je krijgt hiervan tijdig bericht.
  • Omvang: 1 x per week; 4 weken; 1,5 uur per keer.
  • Kosten: € 45,00 p.p.
  • Er zijn stoelen en enkele meditatiekussentjes aanwezig. Heb je zelf een meditatiekussentje of krukje, neem dat dan mee. Trek gemakkelijk zittende (niet knellende) kleding aan.
  • Locatie: Zoetermeer.
  • Kijk in de agenda voor de data.

Focus, rust en balans

De meditatietraining helpt je om balans, rust en focus te verkrijgen in je leven. Vanuit de stevigheid die voortkomt uit evenwicht en rust leer je te focussen op dat wat nu voor jou het meest belangrijk is.

We werken met meerdere vormen van meditatie. Sommige oefeningen zijn erop gericht om vastgehouden energie los te maken, zodat deze weer vrij kan stromen. Hierdoor kan de energiebalans in het lichaam herstellen. Het oplossen van energieblokkades leidt tot vermindering van vermoeidheid en ontspant, waardoor spanningsklachten zoals spier- en hoofdpijn verdwijnen.

Meditatie maakt je bewust(er) van je lichaam; je leert de signalen ervan weer herkennen. Het stimuleert concentratie, stroming van energie, rust, ontspanning en een open geest.

Yoga
‘Yoga’ betekent letterlijk verbinding. Door het verbinden van tegenstellingen wordt harmonie of evenwicht bereikt.
Met yoga oefen je één of meer van de volgende zaken: de beheersing van lichaamshoudingen, bewegingen, adem, stilte en/of verbinding. Yoga is meditatie.

Adem
Door te leren bewust met je adem om te gaan, kun je voor jezelf ruimte en rust scheppen. Je adem maakt je bewust van je gevoelens, je emoties en geeft je de mogelijkheid ze te uiten en een plaats te geven in je leven.Adem is leven in verandering. Het is de basisverbinding tussen binnen en buiten, tussen bewust en onbewust, tussen geest en lichaam. In elke ademtocht zit een vernieuwing, een herboren worden en een loslaten van het oude. Zowel fysiek als geestelijk. Verander je ademhaling en je zult anders denken en voelen.

Oordeelloos en aandachtig waarnemen
Met aandacht voor het moment (‘mindful’) en een dieper bewustzijn (‘trance’) kun je focussen op alles wat je maar kiest. Hierdoor wordt de energie die je eraan besteedt verveelvoudigd en bereik je sneller en eenvoudiger je doel.
Door oordeelloos in jezelf waar te nemen wat zich op een bepaald moment aan je voordoet (‘open monitoring’), krijg je inzicht in jouw weg. Zowel de weg die achter je ligt en wat die je heeft gebracht, als de weg die je nog te gaan hebt en op welke manier je dat kunt doen. Oefening en discipline is alles wat hiervoor nodig is.

Maak een afspraak en verbind je weer met je diepste kern.

Een behandeling bij Equilibre is geen vervanging van een reguliere medische behandeling. Lees de hele disclaimer!