Menu Sluiten

Balans in de Zorg

Balans in de Zorg

Balans in de Zorg is een speciaal door Equilibre ontwikkeld programma voor zorgverleners in ziekenhuizen, verpleeghuizen, ggz-instellingen, enz. De kern hiervan is: deze zorgprofessionals (weer) in contact brengen met hun innerlijke waarden, waardoor ze tijdens hun werk (en ook privé trouwens) meer bij zichzelf kunnen blijven en tegelijkertijd meer échte betrokkenheid en compassie kunnen uitdrukken ten opzichte van hun cliënten. Care from the heart, noemen we dat ook wel.

Values in Healthcare
Nu heeft de internationale Janki Foundation al een speciaal lesprogramma ontwikkeld om zorgverleners hierin te trainen: Values in Healthcare. En onlangs werd er op basis van dit Values in Healthcare-programma een middagworkshop verzorgd voor personeel van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Daarvan was Equilibre weliswaar niet de organisator, maar we waren er wel met twee man voor uitgenodigd. De nieuwe directievoorzitter van de Reinier de Graaf Groep is een groot voorstander van aandacht voor de menselijke kant van de zorg, en dus voor de bewustmaking van de menselijke waarden die daarbij nodig zijn. Daarmee zit zij dus exact op hetzelfde spoor als Equilibre!

Veerkracht
Het was een bijzonder interessante middag; de waarde die dit keer centraal stond, was veerkracht.  Alle deelnemers stonden open voor een vruchtbare uitwisseling over soms kwetsbare persoonlijke ervaringen op het gebied van veerkracht, flexibiliteit en positiviteit. Zij gaven na afloop stuk voor stuk aan weer en stap verder te zijn gekomen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling – waarvan niet alleen zijzelf profijt hebben, maar ook hun collega’s, patiënten én thuisfront.

Eén geheel
Naast veerkracht komen in de zorgtrainingen van Equilibre ook thema’s aan de orde als compassie, innerlijke rust, samenwerking, eigenwaarde, enz. Uiteraard hangen deze thema’s nauw met elkaar samen en vormen ze uiteindelijk één geheel.

Voor meer info klik hier.

Geplaatst inNieuws, Zingeving, spiritualiteit en religie

Related Posts

Geef een reactie