Menu Sluiten

NLP-examen op Haagse Hogeschool

Eind mei legden 4 professionals van de Haagse Hogeschool een examen af naar aanleiding van de introductiecursus NLP die ze hadden gevolgd. Deze was intern gegeven door 2 (mede-)docenten, die een volledige NLP-opleiding achter de rug hebben. Equilibre was gevraagd om twee examinatoren te ‘leveren’ voor het praktijkgedeelte van dit examen.

Dat was een bijzonder leuke en leerzame ervaring. Allereerst zagen we ons natuurlijk genoodzaakt om onze NLP-basiskennis weer eens helemaal up-to-date te brengen. En dat leidde tot hernieuwde inzichten, bijvoorbeeld van modellen en technieken die ook in de dagelijkse praktijk van nut kunnen zijn, en die dus grondig werden ‘afgestoft’. (Voor de kenners: onze favoriet zijn de Logische Niveaus en het Outcomemodel!).

Maar ook het afnemen van de examens zelf was de moeite waard. Want je kunt dan wel zélf van alles weten van NLP, de vaardigheden van anderen op dat gebied beoordelen en op een onderbouwde manier feedback geven vraagt nog wel wat meer! Ook dat was dus heel leerzaam.

Alle kandidaten slaagden gelukkig glansrijk, zowel voor hun theorie als voor de praktijk. En de afspraak staat al voor volgend jaar: bij voldoende belangstelling komt er beslist een volgende NLP-introductiecursus, waarin Equilibre mogelijk een gastles zal verzorgen. En we staan er beslist voor open om ook weer als examinator op te treden!

Geplaatst inNieuws

Related Posts

Geef een reactie