Menu Sluiten

Supportbeurs 2016

2-wielige rolstoel

Van 25 t/m 28 mei was er weer een Supportbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs, waar allerlei aanpassingen en hulpmiddelen voor mensen met een functiebeperking worden getoond, vindt eens in de twee jaar plaats. Samen met een cliënt, een vriend en met mijn partner (alle drie in een rolstoel; de eerste twee permanent) bezocht ik de beurs om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. En de Ferrari met handbediening op de foto hierboven was niet eens het meest spectaculaire wat er was te zien!

supportbeursZelf heb ik onder andere plaatsgenomen in een bijzondere rolstoel met de bedoeling de mogelijkheden ervan uit te proberen: een Segway. Deze elektrische rolstoel heeft slechts twee wielen; de stoel zorgt zelf voor evenwicht en stabiliteit. Een groot voordeel daarvan is de compactheid en grote wendbaarheid. Qua ruimte heb je nog maar weinig nodig om ‘je draai te vinden’. Maar er kleven nog wel wat nadelen aan het – nog heel nieuwe – ontwerp.

Bijvoorbeeld de hoogte en de wijze waarop je erin moet komen als je helemaal niet meer kunt opstaan. Een normale transfer maken lukt dan niet. Er kan dus nog wel wat worden verbeterd, maar het is een revolutionair concept dat – eenmaal verder uitontwikkeld – wel eens de rolstoel van de toekomst kan worden!

Equilibre is – na een jarenlange ervaring op dit vlak – heel goed op de hoogte van de bestaande hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een functiebeperking. Ik durf wel te zeggen: beter dan de gemiddelde ergotherapeut. Ken je iemand voor wie dat handig zou zijn? Wijs hem of haar op ons bestaan!

Geplaatst inNieuws

Related Posts

Geef een reactie