fbpx
Menu Sluiten

Pink Ribbon

Pink Ribbon

Welkom op deze speciale pagina!
Je hebt waarschijnlijk mijn advertentie gezien in de Pink Ribbon-krant, of op facebook.

Hieronder vertel ik je wat ik heb te bieden:

  • voor mensen die een diagnose kanker hebben gekregen en reguliere behandelingen volgen;
  • voor mensen die kanker hebben en die juist niet hebben gekozen voor reguliere behandeling*
  • en voor mensen die al behandelingen achter de rug hebben en inmiddels schoon zijn verklaard of helaas niet verder behandeld kunnen worden.

Spreken de mogelijkheden hieronder je aan? Neem dan contact met me op, zodat we verder kunnen praten over wat ik precies voor jóú kan betekenen. Want mijn aanpak is altijd afgestemd op de persoon, de hele mens, en niet op een vast protocol.

Bevrijd je helende kracht!
Er is een heel belangrijke kracht die je kan helpen om te helen, om weer gezond te worden: jouw eigen zelfhelende vermogen!

  • Op diverse manieren help ik je lichaam om die helende kracht optimaal in te zetten. Dat kan bijvoorbeeld met een oncologische massages en/of healing (zie verderop).
  • Maar soms zitten er op een andere niveau dan het fysieke, blokkades die jouw zelfhelende vermogen belemmeren. Dan kijken we op welke manier we díé blokkades kunnen oplossen.

Het aanboren van deze kracht, onder andere door middel van onderstaande behandelvormen, helpt ook om bijwerkingen van reguliere behandelingen te verlichten, zoals vermoeidheid, misselijkheid, pijn, jeuk en ander ongemak.

Holistische benadering
Ik werk niet op basis van bepaalde symptomen en de bestrijding daarvan. Ik kijk altijd naar de hele mens op alle niveaus (zie ‘Vijf niveaus van gezondheid’ hieronder).
Je heelt het best dankzij jouw eigen helende kracht. Ik help je bij het stimuleren en versterken daarvan. Daarbij kijken we wat er het hardst nodig is op dit moment én wat jij en je lichaam op dit moment aankunnen. Want als je bijvoorbeeld een chemokuur krijgt, is je lichaam vooral druk bezig om dat te verwerken. Dan gaan we geen dingen doen die je lijf nog extra belasten. Op zo’n moment is het juist goed (en heerlijk!) om bijvoorbeeld iets te doen met een zachte, ontspannende massage of met meditatie.

Omdat ik samen met jou steeds kijk naar wat op ieder moment voor jou het beste is, kun je altijd bij mij terecht: tijdens je reguliere behandelingen, tussendoor, erna, in plaats van* en ook als je bent uitbehandeld (met of zonder goed resultaat).

Vijf niveaus van gezondheid
Ziekte wordt veroorzaakt door een disharmonie in het lichaam en/of in de mind, waardoor de levensenergie niet vrijelijk stroomt. Dit verzwakt je zelfhelende vermogen.

Om weer in balans te komen is het nodig om dit vermogen te herstellen.
Ik kijk daarbij op vijf niveaus:

  • fysiek
  • emotioneel
  • mentaal
  • relationeel
  • existentieel.

Hoe beter je op elk van deze niveaus in balans bent, in harmonie met jezelf en je omgeving, hoe krachtiger je zelfhelende vermogen (Meer info? Zie: Vijf niveaus van gezondheid).

Oncologische massage
Oncologische massage, of ‘massage bij kanker’, is niet zomaar massage. Hier bestaat dan ook niet voor niets een speciale opleiding voor.

Het belangrijkste pluspunt van deze uiterst subtiele en zachte massage is dat deze je op een prettige manier weer in contact brengt met je lichaam. Niet zelden is er door de ziekte en de behandelingen nogal ruw met je lichaam omgesprongen. Vaak “kan dat niet anders”, maar fijn is het niet. Dan is zo’n zachte aanraking, met aandacht voor jou als mens, een heerlijke afwisseling.

Deze manier van masseren helpt je lichaam heel diep te ontspannen. Zó diep dat dit vanzelf overschakelt van het sympathische naar het parasympathische zenuwstelsel, wat vooral betekent dat je immuunsysteem weer alle ruimte krijgt om zijn werk optimaal te doen. Zo wordt je herstel dus maximaal ondersteund.

Oncologische massage kan op een verantwoorde manier worden gegeven in elke fase en bij elke vorm van kanker. Alle aspecten van wat wel en niet kan en waarom heb ik grondig geleerd tijdens mijn opleiding en – sindsdien – in praktijk gebracht.

Healing
Van origine ben ik healer, ook wel ‘magnetiseur’, wat betekent dat ik helende en ontspannende energie doorgeef. Die gave heb ik overgeërfd van mijn grootvader via mijn vader.

Tijdens en ook nog ná een healing laden jouw lichaam en geest zich helemaal op; je doet nieuwe kracht op. Je voelt je daardoor vaak al na enkele dagen minder moe en je kunt de reguliere behandelingen, als je die volgt, beter doorstaan. Bovendien merk je ook op andere terreinen (fysiek en mentaal) verbetering; symptomen worden minder of verdwijnen zelfs helemaal.

Kijk bij Energetische therapie met welke behandelvormen ik nog meer werk.

*Hoewel ik o.a. werk met cliënten die niet kiezen voor een reguliere behandeling, adviseer ik altijd óók een reguliere arts te blijven bezoeken. Mijn behandelingen zijn nadrukkelijk niet bedoeld als vervanging van de reguliere behandelingen van kanker. Lees de hele disclaimer!