Menu Sluiten

Een leven zonder angst: wie wil dat nou niet?

Leven zonder angst

Wie wil dat nou niet, een leven zonder angst, zonder bedreigingen, zonder tekort aan werk, geld, liefde, huisvesting of aan wat dan ook? Maar veel mensen leven in een wereld vol bedreigingen, met een tekort, of dreigend tekort, aan bijna alles wat ze belangrijk vinden. In deze blog neem ik je mee in het verhaal van een vrouw met precies dit probleem en vertel ik je hoe zij voor zichzelf tenslotte een leven van vrijheid en overvloed creëerde.

Ongeveer een jaar geleden kwam er een vrouw bij me in de praktijk die een probleem ervaarde in haar leven door angst, een gevoel van bedreiging en onvrede. Ze was uitgesproken ongelukkig met haar leven.
Zij heeft inmiddels haar angst weten om te zetten in een vredig gevoel, in vriendelijk gedrag en in overvloed en vreugde in haar leven. Ik vertel je haar verhaal omdat ik denk dat veel mensen met hetzelfde zitten. Door dit verhaal te lezen kun jij misschien óók een beetje vrediger en gelukkiger worden.

“Ik voel me niet meer thuis, niet meer veilig in deze wereld”, zei ze. “Ik ben bang, wantrouwig, voel me opgejaagd, bedreigd en doelloos. Ik ben bang dat mijn geld opraakt, dat ik mijn baan kwijtraak, dat mijn man bij me weggaat of dat een van mijn kinderen een ongeluk krijgt. Het gevolg is dat ik vanuit mijn angst ook anderen ga opjagen en bedreigen en dat ik nog harder ga rennen om de doelloosheid maar niet te voelen. Ik verbied mijn kinderen soms dingen die ze graag willen doen, omdat ik bang ben dat het niet goed uitpakt, dat ze een ongeluk krijgen of worden beroofd of ontvoerd. Ik snauw tegen de kassière in de winkel omdat ik de rij te lang vind en bang ben dat ik te laat thuis ben. En daardoor voel ik me dan weer ongelukkiger en verdrietiger. En dan word ik nóg banger. Het lijkt me allemaal te ontglippen!”
Wat een schreeuw om hulp. Die kwam ook bij mij hard binnen.

“Ik wil zo graag…”, begon ze aarzelend, “…een vriendelijk, vredelievend mens zijn, die rust uitstraalt en anderen helpt, maar zo ben ik vaak helemaal niet” “Ik wil zo graag een beetje gelukkiger zijn en me niet zo gauw uit mijn evenwicht laten brengen”, zei ze. “Maar ik weet niet hoe.”

Er is eigenlijk maar één antwoord op de vraag hoe je dat kunt bereiken: ga naar binnen, naar je innerlijke bewustzijn. Dat is de plaats waar je vrede kunt vinden. En van daaruit kun je beginnen met bouwen aan een andere manier van leven, een andere toekomst voor jezelf, zonder angst.
“Maar hoe pak ik dat dan aan? Waar begin ik?”, vroeg de vrouw. En gelukkig kon ik ook daarop antwoord geven.

Ik vertelde haar dat, wanneer zij niet wist hoe ze bij die vredige plek binnen in zichzelf kon komen, ik haar er naartoe kon begeleiden. En haar vervolgens kon leren dat ook zelf te doen. Dat wilde ze wel eens meemaken en dus zijn we daarmee gestart. Ik gebruikte een combinatie van energetische healing, meditatie en trance (zeg voor het gemak: hypnose). En al na een paar sessies kon ze met de oefeningen die ze van mij meekreeg, ook zelf die staat van bewustzijn oproepen. Om vervolgens vanuit die rust en vrede haar fysieke leven hier op aarde vorm te geven.

Deze vrouw heeft in korte tijd drastisch verandering in haar leven gebracht. Ze is nu veel minder vaak angstig en als ze dat toch nog wel eens is, dan weet ze wat ze kan doen om het ’t hoofd te bieden, weer rustig te worden en weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en haar toekomst. Het gaat haar en haar gezin goed. Ze hebben genoeg: genoeg geld, genoeg werk, genoeg liefde en genoeg vreugde met elkaar. Ze leven niet meer met gedachten aan tekorten, maar aan overvloed; ze vertrouwen erop dat er voor hen steeds genoeg zal zijn. Ze, want mijn cliënte heeft haar vertrouwen en rust kunnen overbrengen op haar man en kinderen.

Ben je nieuwsgierig geworden door het verhaal van deze vrouw? Lees dan binnenkort op deze plek deel 2, waarin ik je meer in detail vertel hoe ze dit allemaal heeft bereikt!

Geplaatst inZingeving, spiritualiteit en religie

Related Posts

Geef een reactie