Menu Sluiten

DE SCHUMANN-PLAAT

Sinds 2020 beschik ik over een zogenaamde Schumann-plaat. Deze zet ik in als ondersteuning voor mijn therapie, soms binnen een uitgebreidere healingsessie, soms als losse sessie. (Alleen in Voorst.)

Hoe werkt de Schumann-plaat?
De Schumann-plaat trilt in horizontale, verticale én diagonale richting tegelijk op dezelfde frequentie als die van de aarde: 7,83 Hz. Deze frequentie is van levensbelang voor de mens. Wij zíjn een stukje aarde, dus die frequentie is voor ons lichaamseigen. Wanneer je gaat liggen, zitten of staan op de Schumann-plaat, wordt je hele systeem teruggebracht naar deze frequentie, wat je gezondheid en welbevinden enorm bevordert.

Concreet gebeurt er dit: je spieren ontspannen en je skelet wordt opgericht en geordend. Je ruggengraat komt weer in neutrale positie. Je lymfestroom wordt geactiveerd en door de ruimte die ontstaat tussen je wervels, kunnen de tussenwervelschijven zich vol “sponsen” met lymfevocht en zuurstof.  Via je zenuwbanen wordt dit naar alle organen in je lichaam getransporteerd.

 Zo wordt onder andere je stofwisseling gestimuleerd en raken al je organen beter doorbloed. Daarom werkt de Schumann-plaat heilzaam voor tal van fysieke aandoeningen.
Maar de plaat heeft ook een positieve invloed op de emotionele, de mentale, de relationele en de spirituele gezondheid. Omdat de heling plaatsvindt op energetisch niveau, raakt deze namelijk alle 5 de lagen: fysiek, emotioneel, mentaal, relationeel en spiritueel. (Voor meer info, klik hier.)

Nicola Tesla zei het al: “Als je het geheim van het universum wilt doorgronden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.” Iedere vorm van healing is hierop gebaseerd.

Gebruik van de Schumann-plaat
Zoals gezegd kan de Schumann-plaat worden gebruikt ter versterking van een therapie, maar ook ‘los’. De plaat wordt zowel preventief als curatief gebruikt.

Schumann-plaat

Preventief gebruik (ter voorkoming van klachten/ziekte):
De Schumann-plaat wordt bijvoorbeeld ingezet voor ontspanning. Ontspanning leidt tot stressreductie en daarmee bijvoorbeeld tot minder ziekteverzuim.

Curatief gebruik (heling):
De Schumann-plaat is onder andere effectief gebleken bij de volgende klachten:

 • burn-out;
 • diverse pijnklachten, o.a. in nek en schouders, hoofdpijn;
 • verminderde mobiliteit, bijvoorbeeld door spier-, gewrichts- of bindweefselproblemen (waaronder reuma, osteoporose en artrose); de plaat verbetert de beweeglijkheid;
 • verhoogde spierspanning;
 • spijsverteringsproblemen;
 • overgewicht;
 • slapeloosheid en andere slaapproblemen;
 • problemen met organen;
 • rugklachten, waaronder hernia;
 • lymfoedeem;
 • lypodeem;
 • ADHD/ADD;
 • overige spanningsklachten, zowel fysiek als emotioneel-mentaal en spiritueel.

De Schumann-plaat herstelt het zelfhelende vermogen, verbetert de concentratie en neutraliseert belastende milieu-invloeden (elektrosmog).
Een sessie op de Schumann-plaat duurt tussen de 2 en 10 minuten. Afhankelijk van de klacht zijn meestal tussen de 1 en 10 sessies nodig. Preventief kun je de plaat dagelijks gebruiken.

Wetenschappelijke onderbouwing
De Schumann-plaat is genoemd naar prof. Schumann, die in 1952 ontdekte dat het elektromagnetische ritme van de aarde invloed heeft op elk levend leven. Al sinds 1954 hebben diverse wetenschappelijke studies aangetoond dat de Schumann-frequentie een sterk positieve invloed heeft op de algemene gezondheid.

Op dit moment ben ik deze studies zelf nader aan het bestuderen. Aanvullende info volgt!
De volgende artikelen kun je al raadplegen:
Duits artikel over de pijnappelklier, de Schumann-frequentie en hexagonaal water
Het stimuleren van zelfherstel door de Schumann-resonantie, dr. S. Bosman
10 manieren om je frequenties te verhogen

Zelf een keer een sessie op de Schumann-plaat ervaren?
Hier kun je een afspraak maken! Je kunt me ook bellen, op 06 30 27 14 34.