fbpx
Menu Sluiten

MASSAGETHERAPIE

Ik werk met verschillende soorten energetische massage, van uiterst subtiel tot heel krachtig. In alle gevallen helpt de massage je om de samenhang tussen je gedachten, je emoties en je lichaam te ontdekken. Je leert je bewust te worden van blokkades in je lichaam en van de mogelijke oorzaken hiervan, en je wordt vervolgens in staat gesteld om zowel emotionele als lichamelijke spanning los te laten.

Sluit vriendschap met je lichaam
Massage heeft een verzachtende en helende invloed op allerlei fysieke klachten, waaronder hoofdpijn, rugpijn, burn-out- en stressklachten, whiplash, fibromyalgie en nog veel meer. Én massage helpt je lichaam om zichzelf te reinigen (ontgiften), je immuunsysteem te versterken en je zelfhelende vermogen te stimuleren. Door de zachte en toch krachtige werking kun je diep ontspannen en echt in contact komen met jezelf. Zo word je geholpen om meer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam en in je gevoel; je kunt hier zelfs vriendschap mee sluiten!

Healing
Tijdens een massage maak ik vrijwel altijd gebruik van healing. Daardoor wordt de behandeling als geheel nog krachtiger. De energetische healing en de massage versterken elkaar en lopen naadloos in elkaar over.

Oncologische massage
Een bijzondere massagevorm die Equilibre biedt, is Massage bij Kanker. Dit is een heel zachte vorm van massage die speciaal is ontwikkeld voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Daarbij is er alle ruimte voor het complexe proces waarmee mensen met kanker te maken krijgen of hebben gehad, en dat veel verder reikt dan alleen het fysieke lichaam.

Bij de specifieke vorm van massage wordt in elk geval rekening gehouden met:

  • de diverse fysieke aspecten zoals wonden, hulpmiddelen, belastbaarheid;
  • de gevolgen de ziekte op lichaam en geest;
  • de invloed die eerdere en lopende behandelingen hebben op lichaam en geest.

Om deze bijzondere massages te mogen geven, heb ik de opleiding Massage bij Kanker gevolgd en met goed gevolg afgerond. Je kunt er meer informatie  over vinden bij het Instituut Massage bij Kanker external link.

Polariteitsmassage
Polariteitsmassage komt uit de polariteitstherapie en is samengesteld uit delen van de ayurvedische massage, de shiatsu en de klassieke westerse massage. Deze massage helpt je om de samenhang tussen je emoties en je lichaam te ontdekken en om emotionele en lichamelijke spanning los te laten. Je leert je bewust te worden van blokkades in je lichaam en van de achterliggende gedachten. Dat geeft je de mogelijkheid, de keuze, om die gedachten te veranderen. Zie ook: Marmatherapie.

Holistic Pulsing
Door spanning zetten we onze beweeglijkheid vast en vaak lukt het niet om te ontspannen. Holistic pulsing (HP) is een zachte en toch krachtige manier van masseren, waarbij het lichaam voortdurend wordt gewiegd. Op verschillende niveaus wordt het lichaam met steeds veranderende kracht bewogen. Het basisidee van HP is dat een foetus in de baarmoeder in vocht wordt gewiegd. Ons lichaam bestaat voor zo’n 80% uit water en is daardoor zeer ontvankelijk voor beweging.

De vergelijking van ons lichaam met water komt ook in de taal tot uitdrukking. Denk bijvoorbeeld aan: “ijzig kalm” en “stoom afblazen”. Tussen deze twee uitersten zit het vloeibare, beweeglijke water. De combinatie van water en beweging werkt helend op ons lichaam. De voortdurende beweging helpt het lichaam om tot een diepe ontspanning te komen. Het pulseren heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel. De geest reageert op de ontspanning in het lichaam en krijgt het sein dat er veiligheid is. Deze ontspanning kan je brengen naar de ervaring te worden beschermd en gevoed, zodat je het leven weer als veilig kunt ervaren en er ‘ja’ tegen kunt zeggen.

Cayce-massage
Cayce-massage richt zich voornamelijk op het lymfestelsel. Het lymfestelsel vervult een belangrijke rol in het afvoeren van afvalstoffen uit ons lichaam. Het is ook van essentieel belang voor ons immuunsysteem. Een gezond immuunsysteem en een goede afvoer van lymfe bevorderen het zelfhelend vermogen van het lichaam. Cayce-massage heeft een zuiverend en ontgiftend effect op het gehele lichaam en wordt als heel ontspannend ervaren. De massage wordt zowel gebruikt als een op zichzelf staande massage, als ondersteunend en aanvullend bij andere therapieën en massages. Deze massage is genoemd naar Edgar Cayce, een Amerikaanse helderziende en medium, die vooral beroemd werd door zijn medische diagnoses. Zijn assistent dr. Reilly heeft aan de hand van aanwijzingen van Edgar Cayce deze massage ontwikkeld.

Fasciatherapie
Bij fasciatherapie wordt het bindweefsel (dat vrijwel alle weefsels en organen in je lichaam met elkaar verbindt) zachtjes gemanipuleerd. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning in de weefsels en organen. Het gevolgd daarvan is dat het transport van voedingsstoffen en informatie (licht, ‘prana’) in het gehele lichaam wordt gestimuleerd en de cellen, weefsels en organen tot rust komen.

Triggerpoint massage
Bij triggerpoint massage worden blokkades gevonden in knopen (verkrampingen) van de spieren. Aan de hand van de klacht (bijvoorbeeld hoofdpijn of misselijkheid) kan gezocht worden naar een spierknoop die daarmee verband houdt. Door de knoop te masseren vermindert of verdwijnt de klacht. Vaak is dit tijdelijk, dus we gaan altijd ook op zoek naar de oorzaak met de bedoeling deze weg te nemen.