Menu Sluiten

MASSAGE- & MARMATHERAPIE

massage

Massagetherapie
Ik werk met verschillende soorten energetische massage, van uiterst subtiel tot heel krachtig. In alle gevallen helpt de massage je om de samenhang tussen je gedachten, je emoties en je lichaam te ontdekken. Je leert je bewust te worden van blokkades in je lichaam en van de mogelijke oorzaken hiervan, en je wordt vervolgens in staat gesteld om zowel emotionele als lichamelijke spanning los te laten.

Sluit vriendschap met je lichaam
Massage heeft een verzachtende en helende invloed op allerlei fysieke klachten, waaronder hoofdpijn, rugpijn, burn-out- en stressklachten, whiplash, fibromyalgie en nog veel meer. Én massage helpt je lichaam om zichzelf te reinigen (ontgiften), je immuunsysteem te versterken en je zelfhelende vermogen te stimuleren. Door de zachte en toch krachtige werking kun je diep ontspannen en echt in contact komen met jezelf. Zo word je geholpen om meer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam en in je gevoel; je kunt hier zelfs vriendschap mee sluiten!

Marmatherapie 2

Enkele Marma-punten.

Marmatherapie
Marmatherapie is een duizenden jaren oude, zeer krachtige behandeling uit de Ayurveda, bedoeld om blokkades en emoties die in je lichaam opgeslagen zitten, los te maken en af te voeren. (De Ayurveda is een belangrijk onderdeel van de eeuwenoude Vedische wetenschap uit India. Het woord betekent: ‘levenskunst’; het is in feite dé geneeskunde die sinds jaar en dag in India wordt beoefend.)

Marma-punten zijn (knoop)punten van levensenergie (‘prana’) in het lichaam. Een Marmabehandeling houdt in dat een aantal van deze punten wordt gemanipuleerd met zachte of wat steviger druk van mijn handen en vingers. De punten zijn verbonden met de weefsels en organen in je lijf en de manipulaties hebben daar dan invloed op. Volgens sommigen verbinden deze punten je lichaam ook met de kosmische energie.
In de visie van de Ayurveda moeten emoties, net als voedsel, worden verteerd (wij zouden zeggen verwerkt) alvorens te worden afgevoerd. Pas dan raak je ze kwijt. Marmatherapie stimuleert het emotionele verteringsproces en helpt je daarmee om diepe, vastzittende emoties los te maken en te kunnen verwerken (verteren en afvoeren).

In een behandeling maak ik energetisch contact met jou via deze Marampunten en zo stem ik jou af op de universele levensenergie. Je zult de kracht van deze energie ervaren tijdens en/of na de behandeling.

Marmatherapie is een prachtige aanvulling op zowel de polariteitstherapie – die zelf ook grotendeels voortkomt uit de Ayurveda – als op de healings die ik geef. Het maakt ook voor een deel counseling (dus praten overwat er aan de hand is) overbodig. De (oude) vastzittende emoties worden namelijk op een heel andere manier aangezet tot verteren. Je kunt tijdens of kort na de behandeling soms nog wel iets merken van de losgekomen emoties, maar meestal is het niet nodig om je er volledig bewust van te worden, om erover te praten, e.d. Gewoon goed drinken en op tijd naar de wc gaan, dan worden ze ‘vanzelf’ afgevoerd.
Dat kan soms z’n voordelen hebben, zeker bij oude, diep zittende trauma’s, waarbij juist het proces van herbeleven tijdens counseling zo intens kan zijn.

Healing
Healing en massagetherapie vullen elkaar naadloos aan. Ik gebruik altijd healing tijdens een massage. Daardoor wordt de behandeling als geheel nog krachtiger. De healing en de massage versterken elkaar. Wanneer daaraan nog marmatherapie wordt toegevoegd, ontstaat er een ongekend brede en krachtige energetische healing op zowel fysiek als emotioneel niveau.

Polariteitsmassage
Polariteitsmassage komt uit de polariteitstherapie en is samengesteld uit delen van de ayurvedische massage, de shiatsu en de klassieke westerse massage. Deze massage helpt je om de samenhang tussen je emoties en je lichaam te ontdekken en om emotionele en lichamelijke spanning los te laten. Je leert je bewust te worden van blokkades in je lichaam en van de achterliggende gedachten. Dat geeft je de mogelijkheid, de keuze, om die gedachten te veranderen. Zie ook: Marmatherapie.

Holistic Pulsing
Door spanning zetten we onze beweeglijkheid vast en vaak lukt het niet om te ontspannen. Holistic pulsing (HP) is een zachte en toch krachtige manier van masseren, waarbij het lichaam voortdurend wordt gewiegd. Op verschillende niveaus wordt het lichaam met steeds veranderende kracht bewogen. Het basisidee van HP is dat een foetus in de baarmoeder in vocht wordt gewiegd. Ons lichaam bestaat voor zo’n 80% uit water en is daardoor zeer ontvankelijk voor beweging.

De vergelijking van ons lichaam met water komt ook in de taal tot uitdrukking. Denk bijvoorbeeld aan: “ijzig kalm” en “stoom afblazen”. Tussen deze twee uitersten zit het vloeibare, beweeglijke water. De combinatie van water en beweging werkt helend op ons lichaam. De voortdurende beweging helpt het lichaam om tot een diepe ontspanning te komen. Het pulseren heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel. De geest reageert op de ontspanning in het lichaam en krijgt het sein dat er veiligheid is. Deze ontspanning kan je brengen naar de ervaring te worden beschermd en gevoed, zodat je het leven weer als veilig kunt ervaren en er ‘ja’ tegen kunt zeggen.

Cayce-massage
Cayce-massage richt zich voornamelijk op het lymfestelsel. Het lymfestelsel vervult een belangrijke rol in het afvoeren van afvalstoffen uit ons lichaam. Het is ook van essentieel belang voor ons immuunsysteem. Een gezond immuunsysteem en een goede afvoer van lymfe bevorderen het zelfhelend vermogen van het lichaam. Cayce-massage heeft een zuiverend en ontgiftend effect op het gehele lichaam en wordt als heel ontspannend ervaren. De massage wordt zowel gebruikt als een op zichzelf staande massage, als ondersteunend en aanvullend bij andere therapieën en massages. Deze massage is genoemd naar Edgar Cayce, een Amerikaanse helderziende en medium, die vooral beroemd werd door zijn medische diagnoses. Zijn assistent dr. Reilly heeft aan de hand van aanwijzingen van Edgar Cayce deze massage ontwikkeld.

Oncologische massage
Een bijzondere massagevorm die Equilibre biedt, is Massage bij Kanker. Dit is een heel zachte vorm van massage die speciaal is ontwikkeld voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Daarbij is er alle ruimte voor het complexe proces waarmee mensen met kanker te maken krijgen of hebben gehad, en dat veel verder reikt dan alleen het fysieke lichaam.

Bij de specifieke vorm van massage wordt in elk geval rekening gehouden met:

  • de diverse fysieke aspecten zoals wonden, hulpmiddelen, belastbaarheid;
  • de gevolgen de ziekte op lichaam en geest;
  • de invloed die eerdere en lopende behandelingen hebben op lichaam en geest.

Om deze bijzondere massages te mogen geven, heb ik de opleiding Massage bij Kanker gevolgd en met goed gevolg afgerond. Je kunt er meer informatie  over vinden bij het Instituut Massage bij Kanker external link.

Fasciatherapie
Bij fasciatherapie wordt het bindweefsel (dat vrijwel alle weefsels en organen in je lichaam met elkaar verbindt) zachtjes gemanipuleerd. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning in de weefsels en organen. Het gevolgd daarvan is dat het transport van voedingsstoffen en informatie (licht, ‘prana’) in het gehele lichaam wordt gestimuleerd en de cellen, weefsels en organen tot rust komen.

Triggerpoint massage
Bij triggerpoint massage worden blokkades gevonden in knopen (verkrampingen) van de spieren. Aan de hand van de klacht (bijvoorbeeld hoofdpijn of misselijkheid) kan gezocht worden naar een spierknoop die daarmee verband houdt. Door de knoop te masseren vermindert of verdwijnt de klacht. Vaak is dit tijdelijk, dus we gaan altijd ook op zoek naar de oorzaak met de bedoeling deze weg te nemen.