ENERGETISCHE HEALING

Vijf niveaus van gezondheid

Een werkbaar model

Gezondheid en ziekte spelen zich af op vijf niveaus:

  • Lichaam
  • Emoties
  • Gedachten
  • Relaties
  • Ziel (of existentieel niveau)

Een juiste balans op elke laag en tussen de lagen onderling geeft je de meeste kracht om jezelf te helen, je fit en vervuld te voelen. Hoe beter je in balans bent met jezelf en je omgeving, hoe minder kans op ziekte je hebt.

Wanneer je niet volledig in balans bent, voel je je niet optimaal; je hebt misschien weinig energie en op den duur kun je een ziekte ontwikkelen. Ik maak onderscheid tussen vijf niveaus, maar in werkelijkheid zijn het er oneindig veel, want deze niveaus vloeien naadloos in elkaar over. Zoals alles in de materiële wereld is ook dit dus een model: een vereenvoudiging van de werkelijkheid om deze begrijpelijk en hanteerbaar te maken.

Bij onbalans werken we aan herstel op alle niveaus waar dit nodig is. Soms gebruiken we daarbij één enkele methode, soms meerdere. Dat is afhankelijk van wat er op dat moment voor jou nodig is. Daarbij kijken we nadrukkelijk wat jij zelf kunt bijdragen aan het proces van heling, zodat je niet langer dan strikt nodig van mij of anderen afhankelijk blijft voor je eigen gezondheid.

Wil je meer lezen over de vijf niveaus van gezondheid? Lees dan mijn blogs over dit onderwerp.

Maak een afspraak en verbind je weer met je diepste kern.

Een behandeling bij Equilibre is geen vervanging van een reguliere medische behandeling. Lees de hele disclaimer!