Menu Sluiten

ROB VAN DER NIET

Rob van der Niet

In 1984 startte ik mijn loopbaan bij de faculteit Farmacie van de Universiteit Utrecht. Ook werkte ik gedurende 13 jaar bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waarvan ik in 2016 afscheid nam. Bij beide heb ik veel geleerd over ziekte, gezondheid en over de zorg.

Bijna 30 jaar geleden ontwaakte mijn interesse voor spiritualiteit en energetisch werk, nadat ik via haptonomische zwangerschapsbegeleiding had geleerd om via mijn handen op de buik van mijn vrouw, contact te maken met mijn nog ongeboren kinderen. Dat was een bijzondere ervaring, die ook na hun geboorte merkbaar bleef.

In 1994 volgde ik de driejarige opleiding tot polariteitstherapeut. Daarna startte ik in 1997 – naast mijn baan – praktijk Lucina in Utrecht. Het was in deze tijd dat ik ontdekte dat ik een overgeërfde gave had op dit vlak (zowel mijn opa als mijn zus waren magnetiseur en mijn vader had ook deze gave).

Sindsdien breid ik mijn kennis en vaardigheden telkens verder uit. Een overzicht van wat ik zoal heb gedaan, vind je hier. Naast het volgen van opleidingen heb ik bovendien diverse levensfilosofieën en religies bestudeerd. Telkens heb ik wijsheden daaruit geïntegreerd in mijn eigen dagelijkse bestaan. Ook verdiepte ik me in de Indiase geneeskunde, de Ayurveda, en de Chinese en Tibetaanse geneeskunde.

De gave die ik heb is van generatie op generatie doorgegeven. Ik besef dat het niet vrijblijvend is en dat ik deze gave dien in te zetten voor het welzijn van andere mensen. Daarom ben ik mij – na uitgebreide bestudering van en ervaring met energetische healing – gaan toeleggen op Tibetaans Lichtwerk bij de Lichtwerk Academie. Dit werk richt zich erop iedereen te ‘verlichten’; iedereen te helpen op een hoger bewustzijnsniveau te komen. Later ben ik bij de Lichtwerk Academie het programma Master Healer/Master Reader gaan volgen. Ik heb meerdere initiaties mogen ontvangen van de Lichtmeesters in het healen met licht, met healing codes, kristallen en andere symbolen. Dankzij de initiaties heb ik ook toegang tot onder andere de Akasha-kronieken, waar informatie uit al onze levens is opgeslagen.

Vanuit deze kennis, ervaring en mijn spirituele ontdekkingsreis is mijn holistisch kijk op gezondheid, ziekte en healing ontstaan. Healing is een proces van ontwaken. Ontwaken voor de realiteit. Dan leef je in harmonie – in balans – met jezelf, je omgeving en je oorsprong of kern. Wanneer je helemaal in harmonie bent, ervaar je diep vanbinnen het hoogste gevoel van welbevinden en ben je heel, of geheeld. Je ervaart in je hart een vrede die alle begrip te boven gaat.

De basis van waaruit ik werk, is energetische therapiewaarin healing en reading een belangrijke rol spelen. Daarnaast behoren ook methoden zoals familie- en themaopstellingen (systemisch werk) en Marmatherapie daartoe. Ik gebruik daarbij het vijf-lagen-model van gezondheid. We kijken samen welke aanpak het beste past bij jou en jouw vraag of klacht.